17. plass til jentene i NM-juniorstafett

Søndag var det klart for NM juniorstafett på Resafjellet utenfor Ålgård. Det var nok en dag med heiterreng på menyen. Starten gikk sydover fra arena hvor det var litt mer åpent og snillere terreng enn nord for arena. Alle etapper hadde 2 passeringer av arena, og etter den første passeringen bar det rett opp en voldsomt krevende stigning. Vi så ingen som klarte å løpe opp her…

Gutta i H17-20 måtte leie inn en 16-åring fra Stjørdals-Blink, for å få fullført stafetten. Siden Elisabeth Hesselberg, som var tiltenkt oppgaven, måtte nøye seg med å være tilskuer med en skikkelig vond ankel. Tobias løp 1. etappe sammen med en horde andre lettløpte juniorgutter. Han fikk kjørt seg ordentlig, og lå lenge på halen av tetklynga rundt 25. plass. Inn i mål var faktisk Tobias ordentlig sliten, og kreket seg opp til vekslingen med Jens Didrik Berg på 28. plass. Da var laget kun 1.59 bak ledende Fossum.Tobias Kristensen

Jens Didrik gikk ut i en klynge på 8-10 løpere, og fikk med dette god fart igjennom den første delen av løypen. Men Jens fikk det også litt opp den heftige bakken etter arena, og vekslet til slutt på 30. plass. Laget var da 9:40 bak ledende Fossum. Denne gangen var det dessverre ikke mer krutt i beina til Jens for å kjøre en skikkelig spurt, selv om mange forsøkte å pushe han fram på oppløpet.Jens Didrik Berg

Deretter var det opp til vår innleide trønder (Audun Wanvik Haugen) å avslutte for kombinasjonslaget vårt. Audun løp godt, og løp inn laget til 24. plass i mål. Da var laget 16:55 bak vinnerlaget fra Nydalen. En bra gjennomføring av hele laget på under 2 timer totalt. For ordens skyld, så teller ikke kombinasjonslag mellom flere klubber i NM-stafetten. Derfor finner du ikke laget i Eventor, kun i Livesenteret.

NM-juniorstafett 3etappe gutta

Larvik OKs jentelag åpnet med Martine Topstad på 1.etappe. Hun var sliten etter 2 tøffe løp tidligere i helgen, men stod på så godt hun kunne. Martine passerte arena på 19. plass, før også jentene skulle opp «monsterbakken». Hun mistet noen plasser inn mot mål, men vekslet allikevel som 25. lag, kun 2:55 bak ledende Fossum.

Andrine Fremstad tok seg av 2.etappen for laget, og løp spesielt godt på den åpne runden i starten av løypen. Hun hadde mange rygger foran seg å plukke, og kunne utnytte sin sterke fysiske motor. Dette medførte at hun passerte arena før monsterbakken på 15. plass. Andrine fikk dessverre en ekstra bomtur nord for arena, og tapte noen plasser på slutten. Men vekslet bare 7:52 bak Byåsen, som hadde tatt over ledelsen i stafetten. Da var laget vårt nr. 22 til veksling.

Andrine

Deretter var det opp til Julie Hjortland å avslutte sin juniorstafettkarriere med los på en rekke lag like foran seg ut på 3. etappe. Og Julie klatret opp til 19.plass ved passering av arena. I mål løp hun inn til 20.plass og laget var da 18:13 bak vinnerlaget fra Byåsen i Trondheim. Når kombinasjonslagene tas bort fra den offisielle resultatlisten, ble laget vårt offisielt nr. 17.Julie

Og dermed var en flott o-helg i Rogaland over for denne gang. Nå gjenstår bare NM-langdistanse som er lagt inn i Blodslitet lørdag 22.oktober.