Andrine med en sterk 8.plass i O-idol

Lørdag var det O-idol for landets beste 16-åringer i Stavanger. Løpet var kombinert med Norgescup mellomdistanse for junior og senior, som var på plass etter NM-natt dagen før. Terrenget var et skikkelig heiterreng øst for Ålgård. Dette betyr mye kurver, myrer og skrenter/stup å forholde seg til. Det var tungt og slitsomt å løpe, selv om myrene ble påstått å være unormalt greie til årstiden. Dette er et uvanlig, men veldig kult terreng å orientere i. O-teknikken kan minne litt om hvordan vi orienterer på ytre deler av Aske-kartet. Man ser langt når man er på en topp – kanskje helt til neste post. For deretter å fokusere på hvordan man kan brodere seg fram til posten. Med intensiv finorientering.Andrine O-idol

Andrine var uttatt på nasjonal kvote etter gode resultater i Hovedløpet tidligere i høst. Og hun viste seg fram igjen med en sterk 8. plass i mål. Det eneste Andrine bommet var faktisk på 1. post der hun la igjen 2 1/2 minutt. Du kan se selv hennes GPS-veivalg under. Her fikk Andrine virkelig brukt sin gode fysikk.

D16 O-idol

Elisabeth Hesselberg startet også i O-idol, men tråkket dessverre hardt over allerede på 2.post. Hun måtte bryte løpet, og må bruke ganske lang tid på å trene seg opp igjen etter denne skaden. Dette var veldig synd for Elisabeth som nå var skikkelig i siget med god trening, og følte seg i god form i dag. Men det kommer nye muligheter senere for jenta som rykker opp i juniorklassen neste år.

Men det var også norgescup for junior med de samme 4 løperne på plass som på NM-natt. Tobias løp et godt løp i dag og endte på 20.plass. Han var 6.42 bak vinneren Jørgen Baklid (Konnerud). Tobias var med dette best av gutta på kretslaget. Jens kom på 55. plass i samme klasse.

I D19-20 ble Julie Hjortland nr. 13. Julie åpnet igjen med stabil og god o-teknikk i starten, men fikk en litt større bom på 7. post. Martine Topstad glemte å stemple på en post underveis, og rotet med dette bort en 12.plass i samme klasse.

Søndag avsluttes konkurransene i Stavanger med NM-junior stafett. På jentelaget løper Martine Topstad, Andrine Fremstad og Julie Hjortland. Mens guttelaget ikke klarer å stille fullt klubblag etter skaden til Elisabeth. De har i stedet hyret inn en løper fra Stjørdals-Blink på 3. etappe. Tobias Kristensen åpner, mens Jens Didrik Berg har 2. etappe.