En sterk 27.plass i NM-sprintstafett

Larvik OK stilte nok med klubbens sterkeste mannskap på dagens NM-sprintstafett i Hamar sentrum. Målet var premieplass (beste 1/3), og bli best av de lokale lagene i Vestfold og Telemark.

Runa Fremstad tok seg av 1.etappen. Målet hennes var å komme inn sammen med «hovedklyngen», slik at gutta på 2. og 3. etappe fikk best mulig drahjelp underveis. Runa leverte etter planen, og var kun 46 sekunder bak Ingjerd Myhre (Kongsberg) som ledet. Hun fikk det dog litt tungt på slutten, og måtte gi noen plasser på siste runden.

Med denne gode åpningen var det duket for Tobias Kristensen ut på 2.etappe, som var en herreetappe som var litt lengre enn dameetappen. Tobias løp også godt, og kunne veksle som 23. lag til veksling. Da var laget vårt kun 2:39 bak ledende Halden SK med Emil Wingstedt. Tobias bommet heller ingenting.

Ut på 3. etappe var det Jørgen Frøyd som løp. Han fikk også mange gode herreløpere på bryne seg på i den lettløpte løypen. Jørgen pushet alt han kunne, og unngikk bomming. Inn til veksling var han nr. 28 og laget var nå 6.07 bak Halden (Magne Dæhli).

Den 4. og siste etappen var det vår 17-åring som tok seg av, nemlig Andrine Fremstad. Hun klarte seg også fint selv i stor fart, og kunne løpe laget inn til 27. plass i mål. Da var laget kun 8:20 bak vinnerlaget fra Halden. Vårt lag brukte akkurat 60 minutter på 15 km løype totalt. Dette er en kjempeprestasjon av klubbens løpere, som faktisk har løpt en «perfekt stafett». Vi hadde ikke mer inne i dag.

Vi gratulerer laget med 27.plassen. Bare synd at det kun var 26 premier, og at Freidig stemplet i mål 11 sekunder foran vårt lag. Men vi ble det beste laget i Vestfold og Telemark…