6 faste o-tekniske økter nå

Vi har nå hengt ut en ny økt nord for Rømminga. Dermed har vi 6 faste økter ute i skogen.

Men nå starter innhentingen av de fleste øktene som har hengt lenge, før elgjakten starter i oktober. Frivillige kan melde seg til Per Olav.

 

1.) Aske nord (mellomdistanse)

Denne økten har Anders Nordberg laget i forbindelse med en samling for Nydalen tidlig i februar. Økten er 5,3km og har 18 poster med store skjermer. Løypen er trykket i 1:8500 på A4 og 1:5000 på A3. Den har mange krevende poster, og i tillegg mye veivalgsproblematikk for å sikre løpbarheten på strekket. Spennende å løpe økter laget av andre løypeleggere i vårt terreng.

 

2.) Bordbergåsen (kurve-o)

Dette er en ny økt der man kan velge mellom kurvekart eller vanlig kart (A4).

Økten har 3 sløyfer på totalt 2,1 km med 12 poster fra start. I tillegg kommer ca. 10 minutters løping til/fra klubbhuset. Det henger store skjermer på postene. Økten er trykket opp i 1:5000 (A4). Fokuset er å lese kurver og bruke kompasset. Vi har tatt bort det grønt, gult og blått, samt mange svarte detaljer som steiner og skrenter. Stup og stier er dog med på kartet.   Denne økten er god læring også for B-løpere. Den første sløyfen er litt lettere enn de to andre sløyfene.

 

3.) Ingri (Sky skole)

Dette er en skikkelig o-teknisk krevende løype på 4,7km med 20 poster med store skjermer. Den ble opprinnelig laget til MOT.TV som en hovedløpsaktuell løype. Nivået på løypen er nærmere elite enn A-nivå.

Arena er parkeringen på Ingri, like forbi Sky skole. Økten er trykket i litt ulike målestokker, både 1:9000 (A4) og 1:6000 (A3).

 

4.) Rødberg

Henrik har laget en fin B-løype med 9 poster på 1,7 km med start på Tenvik og mål i Rødbergsvingen. Dette er en fin løype for klubbens B og C-løpere som trenger økter med passe vanskelighetsgrad i sommerferien. Det henger småskjermer ute. Ellers er det utsiktsgaranti over Larviksfjorden flere steder underveis.

Rødberg-Tenvik

 

5.) Vindfjell

Tobias har lager denne nye økten med på Vindfjell. Der er det et fint og diffust innlandsterreng nesten uten skrenter og stup. Vi foreslår at man har fokus på å forenkle, forlenge og løpe på kompasset. Og selvfølgelig er det mye fin kurvelesing underveis. Økten har småskjermer og er 5,4 km med 11 poster.

6.) Rømminga (nord)

Dette er en ny økt med både småskjermer og reflekser. Fokus er kurveorientering med flere skråliposter. Det er også muligheter for trening på kompasskurs. Økten er 3,6 km med 22 poster og trykket i 1:6000. Start fra parkeringen på Rømminga.

 

 

Generell info

Øktene er gratis for alle klubbens medlemmer, og kan hentes på klubbhuset. De ligger på bordet like innenfor hovedinngangen. Vi rydder umiddelbart på dette bordet, om økter tas inn. Vi har nå startet med trykking av optimalisert løype på A4 og A3. Slik at alle får en målestokk de kan lese kartet godt.

For løpere fra andre klubber som ønsker å løpe våre økter, tar kontakt med Per Olav Gulbrandsen (41 300 777 eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no). Pris pr. kart 30 kr. Vipps: #117039 «Larvik OK – Kart og treninger».