Henrik med 17.plass på Hovedløpet sprint søndag

Hovedløpet i Kristiansand fortsatte søndag med sprint fra Kristiansand stadion. Løypene gikk rundt i bydelen Lund, like øst for sentrum. Starten på løypene var relativt enkle, mens det ble litt mer utfordringer etter passering av arena. Her var det mange høye gjerder rundt stadionområdet, samt begrenset med åpninger.

Igjen var det Henrik Kaupang Lye (H14) som løp best av klubbens løpere. Han kom til slutt på 17.plass 1:58 minutter bak vinneren (Alfred Bjørnerød, Moss OK). Henrik åpnet litt beskjedent, og var lenge nr. 23. Mot slutten løp han godt og tok stadig plasser, da det ble litt mer o-teknisk krevende. Dette løpet ga ny premie til Henrik.

Ida Sofie Hjortland (D16) tok en fin nr. 27 i sin klasse etter et jevnt løp. Ida var 4:49 bak vinneren, Åsne Haavengen fra Kongsberg OL.

Iver Ringheim (H16) åpnet litt beskjedent og var 1:13 bak på 19.plass på meldepost etter 1,4km. Deretter fikk Iver litt mer flyt i o-teknikken etter arena og holdt farten til teten. Han passerte forvarsel (2,22km) på 13. plass og var da kun 1:19 bak lederen. I mål løp Iver faktisk inn til 11.plass, men ble dessverre disket for å mangle elektronisk signal på 6.post. Iver er sikker på at han har vært der, men emiTagen har altså ikke registrert passeringen. En dyr lærepenge for Iver i Hovedløpet. Neste gang er han nok nøye med å sjekke at emiTagen blinker etter passering av postene.

Resultater og GPS-tracking

Vi gratulerer våre løpere med mange flotte resultater i hovedløpene. Nå venter O-landsleiren for ungdommene med aktivitetsdag mandag, o-teknisk trening tirsdag og den avsluttende kretsstafetten onsdag formiddag.