Endringer på våre faste økter- nye på vei

Våren har nå virkelig kommet til Brunlanes. Det er nå tilnærmet bart også i skogen på Aske. Den kommende uka blir det endringer på våre faste økter.

Vi tar inn økt 4 (Lydhus), men henger ut 2 nye økter på Aske nord og Raugland i forbindelse med helgens MOT.TV-samling. Så følg med!

Det er nok for tidlig å løpe økt 1 + 2. Disse faste øktene henger lenge ute, til glede for alle treningsivrige o-løpere.

1.) Rømminga (nord)

Dette er en økt med både småskjermer og reflekser. Fokus er kurveorientering med flere skråliposter. Det er også muligheter for trening på kompasskurs. Økten er 3,6 km med 22 poster og trykket i 1:6000. Start fra parkeringen på Rømminga.

 

2.) Vittersø

Lars har laget en fin økt fra travbanen med fokus på “trafikklysmetoden”. Dette betyr grønne soner med full fart, og ofte røde soner inn i posten med støtte fra “siste sikre”. Økten har store skjermer og er 3,9 km med 14 poster. Det er en fordel å gjennomføre økten i god fart, for å få utnyttet hensikten med økten. Økten er trykket i 1:5000 og 1:7500

 

3.) Rakke

Vi har også ute en gaflet “langtur-o” på Rakke-kartet med mål på 3-kanten. Det er fokus på veivalg og mye løping underveis. Økten gjennomføres best med sjåfør, eller 2 biler. En bil parkert på 3-kanten, og en ved start. Anbefalt start for langturen er Brunvall (40min) eller Nalumstranda (7min). Minuttene i parantes indikerer antall minutter langtur før du kommer til start. Postene har småskjermer. De ulike gaflingene er mellom 2,7 km til 4.0 km og har mellom 7-9 poster. Mesteparten av økten er B-nivå, selv om enkelte av gaflingene har flere A-poster underveis. Økten er trykket i 1:6000.

 

4.) Aske (Lydhus) – NB! tas inn 21.3

Nå henger det ute en gaflet nattøkt/dagøkt med start inne i skogen ved Lydhus. Anbefalt parkering på Anvik Minigolf (løpeavstand fra Brunvall gård). Økten er 4,0-4,1 km avhengig av gafling. Det henger både småskjermer og refleksstaver på postene, men dog ingenting på start/mål. Løypen er godt gaflet fra start, slik at det skal være mulig å komme seg løs. Postene på Aske er som vanlig tidvis teknisk krevende å lese seg fram til. Det er mye detaljer å orientere på. Økten er trykket i 1:7500.

5.) Aske (Anvik)

Denne nye vårøkten fra Anvik minigolf går i stor grad i hytteområder og på svaberg. Økten vil henge ute hele mars, men tas inn før påske pga. alle hyttene. Unngå for all del å løpe på plattinger, trapper og bruer med pigger!
Vi har laget en A-løype på 4,7 km (19 poster), og en B-løype på 3,8 km (13 poster). Det henger småposter på økten.

Generell info

Øktene er gratis for alle klubbens medlemmer, og kan hentes på klubbhuset. De ligger på bordet like innenfor hovedinngangen. Vi rydder umiddelbart på dette bordet, om økter tas inn. Vi har nå startet med trykking av optimalisert løype på A4 og A3. Slik at alle får en målestokk de kan lese kartet godt.

For løpere fra andre klubber som ønsker å løpe våre økter, tar kontakt med Per Olav Gulbrandsen (41 300 777 eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no). Pris pr. kart 30 kr. Vipps: #117039 “Larvik OK – Kart og treninger”.