Faste økter – endringer i mai

Vi endrer også litt i de faste øktene i mai. Økten på Vittersø tas inn i løpet av uke 19. Ny økt planlegges på Vindfjell. Her blir det fokus på langstrekk med veivalg. Dette blir en lang økt.

“Plen” i skogen ved 7.posten på den nye økten i Rømminga.

1.) Rømminga (nord)

Dette er en økt fra 2018 med både småskjermer og reflekser. Fokus er kurveorientering med flere skråliposter. Det er også muligheter for trening på kompasskurs. Økten er 3,6 km med 22 poster og trykket i 1:6000. Start fra parkeringen på Rømminga.

2.) Aske

Dette er en økt fra MOT.TV-samlingen i mars. A-løypen er 4,9km (18 poster), mens B-løypen er 2,8 km (12 poster). Det henger store skjermer og målestokken er 1:7500. Fokuspunktet her er “Inni ringen”.

“Inni ringen” betyr at du leser og forstår hvordan det ser ut inni ringen før du kommer dit. Da har du «et bilde» inni hodet ditt, som skal dukke opp i praksis når du kommer inni ringen. Når du i tillegg har lest postbeskrivelsen, og vet nøyaktig hvor posten er. Samt at du har kontroll på retningen på utgangen fra posten. Da kan du egentlig løpe fort helt inn i posten, fordi du kan la være å se på kartet fra ringkanten. Da bruker du bare bildet inni hodet ditt, og «postblikket» for å finne selve posten. Prøv dette – det er en veldig fin følelse å få flyt i akkurat dette!

3.) Ulfsbakk – kurveøkt (ny økt)

Dette er en krevende kurveøkt med 18 poster fordelt på 5km. Vi har hengt ut store skjermer. Økten er tøff og o-teknisk krevende. Mange kan med fordel dele opp løypen i 2 økter. Terrenget rundt Ulfsbakk er kupert og stedvis røft. Vi har trykket opp kart både med alle detaljer og kurvekart. Dog har kurvekartene med alle stupsymboler, store stier og veier samt jorder. Unngå å løpe over jordene på strekket til 3.post.

4.) Rømminga (ny økt)

Dette er en ny økt i et delvis jomfruelig o-terreng i nordre del. Ole Petter Aasrum har laget økten. Han er også løypelegger på langdistansen under O-festivalen. Terrenget er krevende og man får litt “villmarksfølelse” underveis, selv om man passerer store stier underveis. Dette er en variert og god løype med mange utfordringer. Underveis er det også muligheter for kompass-strekk. Løypen 5,7 km og har 20 poster (småskjermer). Det er også trykket opp en forkortet utgave på 4,8km med 14 poster.

Utsnitt fra Rømmingaøkten

Generell info

Øktene er gratis for alle klubbens medlemmer, og kan hentes på klubbhuset. De ligger på bordet like innenfor hovedinngangen. Vi rydder umiddelbart på dette bordet, om økter tas inn. Vi har nå startet med trykking av optimalisert løype på A4 og A3. Slik at alle får en målestokk de kan lese kartet godt.

For løpere fra andre klubber som ønsker å løpe våre økter, tar kontakt med Per Olav Gulbrandsen (41 300 777 eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no). Pris pr. kart 30 kr. Vipps: #117039 “Larvik OK – Kart og treninger”.