QR-koder

\"qrcode.LARVIKOK-generell\"QR-koder fungerer omtrent på samme måte som strekkoder, de inneholder informasjon som vi ikke klarer å lese ved å se på dem, men i motsetning til strekkodene (som viser streker), viser QR-kodene sitt innhold som en firkant med tilsynelatende mange fargede felter.

En QR-kode inneholder som oftest en link, enten til en webside, en video, en lydfil eller et bilde (eller annet).

For å kunne lese en QR-kode må du ha en smarttelefon med en QR-leser. En slik QR-leser er et lite program (app), som kan lastes ned gratis fra

\"googleplay\" eller \"appstore\".

Linkene vi har lagt inn her, lander på en slik gratis QR-leser. Det finnes mange andre også, og mange av dem er også gratis. Dersom du bruker appen for JuleOkalenderen, ligger det en innebygget QR-leser i denne appen, da trenger du ikke å laste ned noen QR-leser.

For å laste ned en QR-leser, gå inn på Googleplay eller Appstore og søk etter «qr». Du vil sannsynlig vis få opp mange alternativer. Velg den du synes ser bra ut – husk at du senere bare kan slette den og laste inn en ny dersom du ikke er fornøyd.

Tips: Det kan lønne seg å gå inn på Googleplay eller Appstore fra mobiltelefonen din, da får du programmet (appen) lastet rett inn på telefonen.

Hvordan bruker jeg QR-leseren?

For å bruke en QR-leser, må du åpne programmet (appen) og holde kameraet på telefonen over QR-koden, slik at du ser koden på telefonens skjerm.

Når telefonen har fokusert på koden, vil du som oftest høre en summelyd og telefonen åpner websiden (eller bildet/video…) som QR-kodens link peker til.

QR-koden på julekalenderpostene

Alle postene i årets julekalender har en unik QR-kode. Koden skjuler dagens kode og tar denne med seg når du leser den og åpner nettsiden.

Dersom du har brukt samme telefon til å registrere tidligere dagers julekalenderpost, vil systemet som regel huske hvem du er (dvs at alle feltene vises ferdig utfylt ut for deg).

Sjekk at dagen du vil registrere er den du står ved, og sjekk samtidig at koden faktisk stemmer.

Tips: Hvis du synes teksten på skjermen er liten, bruk to fingre til å ta på skjermen, dra fingrene fra hverandre, da forstørrer du bildet.

Husk å trykke på Send-knappen for å registrere.