Aktiviteter uke 32

Uka er godt i gang. Juniorene har dratt til Camp Norway i Rauland, mens ungdommene drar til hovedløpet i Verdal på torsdag. Fredag og lørdag går Night Hawk av stabelen. De som ikke skal noen av disse stedene har sikkert ei fast økt en ikke har tatt.

Mye fin løping under Fjord-O Vest og NM ultralang i helga, sjøl om løpere nesten regna bort siste dagen der vest. Denne uka drar også klubbmedlemmer hit og dit for å løpe orientering, men også for å ha det sosialt og morsomt ellers.

Fra mandag: Camp Norway, Rauland

Fire juniorer fra LOK, Per Olav og kretslaget i Vestfold og Telemark er på Rauland for teknisk trening i både teori og praksis. Se info om Camp Norway-opplegget her. Dette er også en grei opplading til Junior-VM (JWOC) der oppe til neste år.

Fra torsdag: Hovedløp og o-landsleir

mot-tv-logoÅrets hovedløp og o-landsleir er i Verdal, fire ungdommer fra LOK drar med MOT.TV-bussen oppover. Avreise fra Bommestad klokka 10:25 på torsdag 7. august. Ungdommen får ei treningsøkt og overnatting på Tynset torsdag kveld. Det hele avsluttes med kretsstafetten onsdag 13. august, deretter busses en sliten gjen hjemover.

Dette blir spennende og innholdsrike dager for ungdommen! Og neste år er det som kjent LOK som får en femhundre ivrige ungdommer til hovedløpet og o-landsleir i Larvik.

Fredag og lørdag: Night hawk, Holmenkollen

LOK stiller med både dame- og herrelag på denne stafetten. Damelaget er klart, mens kabalen for herrelaget ikke helt er lagt.

Når som helst: Faste økter

Disse øktene, med varierende momenter og fokus har klubben hengende ute:

  • O-intervaller i Tjølling – Start fra Liasletta, parkeringa til bueskytterne ved Tjøllingvollen. Kjør inn Håkestadveien fra Tjølling kirke, parkeringsplass på høyre side etter et stykke. 5 stk o-intervaller. Den løpes slik at man fra starttrekanten løper 3 poster i høyt tempo. Deretter løper man rolig til ny starttrekant, og løper fort igjen i 3 nye poster. Det er kuttemuligheter, og mulighet til å løpe fort i terrenget.
  • Sommerøkt på Rakke – Vi har en økt ute på Rakke (2,9 km med store skjermer). Ønsker man ei lang økt, løper man til start fra målet ved kyststiparkeringa på Rakke (snaue 20 min). Det går også a bli kjørt til start, om man har med sjåfør.
  • Vindfjell – 5,6 km med 17 poster og har gode kuttemuligheter. Dette er et flott terreng med åpen granskog og spesielt egnet til kompasskurs. En genial økt for å forberede seg til HLY-langdistansen i Trønderland. PM med beskrivelse av økta og veien fram finner du her.
  • “Kurveøkt-utfordringen Ingeri”. Denne økta er meget krevende! Grønt, gult og blått er borte fra kartet. Og igjen står brune og svarte detaljer. Poenget er at det er slik du egentlig skal orientere. Økta er 3,2 km fordelt på 3 sløyfer. De 5 første postene har småskjermer, men de krymper til miniskjermer fra 6. post og resten av løypa. Miniskjermer er slike man har i speilet inni bilen.
  • Tanum – 3,5 km og 19 poster med småskjermer. Økta er i målestokk 1:7500. Valgfritt om man vil løpe løypa innover skogen og løpe tilbake eller løpe inn til starten i nord og ta løypa tilbake.
  • Kurveøkt Rømminga. Kurveøkt på Rømminga, med rått og uferdig kart basert på kommunens laserdata. Veldig lite synfart, så dette vil by på utfordringer enkelte steder. Mer informasjon og nedlasting av kartet her.

Kurveøkta på Rømminga skriver en ut sjøl, men kart til de andre øktene ligger på klubbhuset.