Ny status i faste økter etter 17. mai

Status 16. mai 

A-løypene med kurve-o fra treningsløpet fra Bjørndalen i Vestmarka 15.mai er nå en fast økt.

I tillegg har vi fortsatt ute de 3 øktene på Rakke, Skrekkebekk og Ulfsbakk. 

Rakke tar vi inn helt i slutten av mai.


 

01-2024 O-intervaller Rakke

Per Olav har laget en ny økt med o-intervaller fra Rakke/Grevle, fra den store parkeringsplassen. Den har 6 intervaller fordelt på 28 poster og er 5,7 km. Vi har hengt ut helt nye småskjermer. Kartet er godt og stemmer bra. Det er trykket i A3-format i målestokken 1:5000 på plastark. Dette sikrer god løpbarhet i et terreng med ekstrem detaljrikdom og farger. Økten er stedvis teknisk veldig krevende, men er også lettløpt i mange deler av løypen. Men er også mulig å løpe alene eller sammen med flere i felt. Sørg for å holde fullt fokus fra start til siste post på hver intervaller. Så kan man ta en pause fram mot neste start.

 Et spesielt tips er at det holder å se 3.post på avstand. Du vil ikke «base» i stikkebuskene inn mot posten. Unngå løping på hyttetomter og jorder som er nysådd. La også være å klatre over gjerder i skogen. Det er ingen veivalg der det lønner seg. Merk også at det ikke henger skjermer på startpostene, med unntak av startposten til intervall 4 (mellom 14. og 15. post).   

Denne økten tar vi inn i slutten av mai. 

 

Livelox Rakke

02-2024 Ulfsbakk runde kanter

A-lang fra treningsløpet på Ulfsbakk 24.4 blir hengende som en fast økt i tiden framover.

Økten er 4,6 km med 12 poster, merket med store skjermer. Kartet er printet i A3 og er i målestokk 1:5500. Økten er trykket på papirkart, så bruk kartplast når du skal løpe.


Temaet for økten er å runde kanter. Det betyr at postene i stor grad ligger på baksiden av åsen du må over eller rundt. Da er nøyaktighet med retningen over kanten viktig i kombinasjon med å ha med en eller flere sikre detaljer når du kommer rundt kanten. Mange sliter med akkurat denne problemstillingen.

 

Link til Livelox

 

 

03-2024 Skrekkebekk o-intervaller

Per Olav har laget en ny økt med 4 o-intervaller innerst i Ono mot Skrekkebekk. 

Økten er 3,5 km med 16 poster merket med småskjermer og trykket i A4 med 1:7000. Vi planlegger å løpe økten som fellesøkt kanskje med flere felt 18.mai. Økter med o-intervaller er bra trening for å holde høy fart (kanskje litt overfart også) i intervallen. For så å ta en pause på siste post i intervallen og jogge rolig til ny start.  Det er mye flott gammel granskog i dette terrenget.

Merk at man må parkere på Ono snuplass som det heter i Google maps. Det er ca. 1,5 km på grusvei inn og ut fra økten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

04-2024 Vestmarka syd kurve-o 

A-løypene fra treningsløpet i Bjørndalen 15.mai er nå fast økt. Du kan velge mellom kurve-o eller på vanlig kart på samme arket for- og baksiden. A-kort er 2,8 km med 11 poster, mens A-lang er 4,6 km med 19 poster. Øktene er trykket på papirark med målestokk 1:6000. Vestmarka er fin til å trene kurve-o med klare kurveformasjoner. Kurvekartet har dog med veier, mørk grønn skog og de store stupene og skrenter.

 

 

 

Generell info

Øktene er gratis for alle klubbens medlemmer, og kan hentes på klubbhuset. Merk nøkkel-løsning på klubbhuset – spør om du trenger hjelp til å komme inn.
Kartene ligger på bordet like innenfor hovedinngangen. Vi rydder umiddelbart på dette bordet, om økter tas inn. Vi trykker optimalisert løype på A4 eller A3. Slik at alle får en målestokk de kan lese kartet godt. Fint om dere gir beskjed til Per Olav om det er tomt for kart på en eller flere av øktene. Slik at vi får trykket opp et nytt opplag. Merk at PO også har et minilager med kart i bilen, så ta kontakt om du trenger kart.

Det er også fint med beskjed om poster på en av løypene forsvinner. Slik at vi kan få ut en ny skjerm…

For løpere fra andre klubber som ønsker å løpe våre økter, tar kontakt med Per Olav Gulbrandsen (41 300 777 eller pogulbrandsen@gmail.com). Da kan du få ferdige kart, eller PDF på e-post. Vi har også en løsning ved å legge kart i postkassen på klubbhuset (ved garasjen). 

Pris pr. kart 30 kr. Vipps: #117039 «Larvik OK – Kart og treninger».