Maren Sofie med 3.plasser alle løpene i O-festivalen

Denne helgen har det vært O-festivalen på Heistadmoen utenfor Kongsberg.
Dessverre er Covid-19 fortsatt begrensende på deltakelsen og de unge ble prioritert for deltakelse med max 800 inkl. ledere.

Fredag var det sprint, lørdag mellom og søndag langdistanse fra skianlegget på Heistadmoen.

Maren Sofie Fremstad har løpt stabilt og godt o-teknisk hele helgen i D15-klassen.

Fredag var hun kun 54 sekunder bak vinneren, Anna Øvrebø Myrvold fra Heming. Maren Sofie kom litt trått i gang med litt tidstap på 1.post, men resten av løypen hadde hun 2 beste strekktider og lite tidstap. Skogssprinten på Heistadmoen var ganske krevende der det var viktig med stødig kompasskurs mellom alle skiløypene og småstiene.

Lørdag var det mellomdistanse i et diffust område med ganske små høydeforskjeller, bekker og bushområder. Her var om mulig kompasset en enda bedre venn. Tipsene til klubbens ungdomsløpere på forhånd var i tillegg å forenkle og forlenge der det var mulig. For i slike løyper er det mulig å bomme bort mye tid.

Maren Sofie klarte seg fint også i denne løypen med kun noen småsleiver underveis. Dermed ble det en ny 3.plass i D15 med 4:05 fram til vinneren, Sigrid Schmitt Gran fra Halden.

I dag søndag var det langdistanse. Mye av taktikken fra lørdag ble videreført. I tillegg fikk løperne tips om å tenke å løpe rundt-veivalg på langstrekkene. Dette for bla. å spare «terreng-krefter» i lyngen på Heistadmoen. Da kan man også løpe litt fort.

Maren Sofie trøblet søndag litt med 1.posten (tapte 3 minutter). Samt at kompasset var veldig ustabilt i et område mot 2.post. Da støttet hun seg bare til kartet, og det gikk bra. Det kom også et tidstap til 7.post ved å ta et litt dårligere veivalg. Men så har hun også 3 beste strekktider søndag.
I mål kom Maren Sofie igjen på 3.plass og var 7:40 bak suverene Sigrid Schmitt Gran fra Halden. Det skal også nevnes kun 2 sekunder opp til 2.plassen i D15.

Alt i alt en veldig flott helg for Maren Sofie. Klubben gratulerer!

Øvrige løpere som deltok fra klubben kan også nevnes Agathe Brathagen med flott 10.plass i D16 fredag og 15.plass søndag. Thelma Brathagen (D14) løp inn til 17.plass fredag og en flott 8.plass søndag. Ida Sofie Hjortland (D19-20E) ble nr. 20 fredag, 21. lørdag og 20. søndag. Henrik Lye (H17-18E) ble nr. 42 på sprinten og 55 på mellom lørdag.

LOK-resultater sprint fredag

LOK-resultater mellom lørdag
LOK-resultater lang søndag

Dette var spennende å følge med på. Neste store konkurranse nå er Sørlandsgaloppen men en stor gruppe fra klubben på klubbtur.