Solid medaljehøsting på KM-stafett

Søndag var det KM-stafett i Skien fritidspark. For første gang med den nyopprettede Vestfold og Telemark o-krets.

LOK hadde 8 lag til start – og 6 av disse lagene løp faktisk inn til medalje, hvorav 4 gullmedaljer.

Starten i D17

I D17 hadde vi tre veterandamer på laget. Ingrid Undstad dro til fra start og ledet like foran POL 2 etter 1.etappe. Karina løp alene i tet stødig og sikkert på 2.etappe og hadde nærmere 2 minutter til POL 2 til veksling. Elin Bjerva er i god form, og kunne kontrollere inn til seier og gullmedaljer med 39 sekunder foran Lardal. De kom bakfra med Kristin Melby Jacobsen (17 år) som hadde beste etappetid av damene.

Det skal også nevnes at klubbens damer fikk vandrepokalen fra nå nedlagte Vestfold o-krets til odel og eie. LOK hadde 6 napp av 8 mulige på denne pokalen. Denne pokalen får æresplass oppe på møterommet på klubbhuset.

Ingrid veksler i tet over til Karina.

I H17 hadde klubben 2 lag. 1.laget startet med Mathias Nalum Olsen, som er i god form for tiden. Han orienterte og løp godt, og var 2.47 bak ledende NTNUI til veksling på 5.plass. Han var da kun 1:45 bak ledende lag i kretsen, Bø o-lag. Iver Ringheim løp 2.etappe på nest beste tid, og vekslet kun få sekunder bak NTNUI. Da ledet allerede laget vårt kampen om KM-medaljene. Jørn Sundby på 3.etappe kunne konsentrere seg om solid o-teknikk, og følge med på NTNUI-laget som stadig småbommet rundt han. Samtidig som POL sitt 1.lag aldri fikk kontakt (1:30 bak Jørn). Vårt lag ble dermed nr. 2 i stafetten og fikk gullmedaljene i kretsen. Klubbens 2.lag i H17 ble nr. 10 med Jørgen Frøyd, Henrik Kaupang Lye og Erik Bergsbakk Holter etter flott innsats.

Mathias Nalum Olsen inn til veksling på 1.etappe.
Gutta er blide og fornøyde etter å ha fått gullmedaljene i H17

I H150 ble det også gull til trioen, Arne Dirdal, Asgeir Fremstad og Per Olav Gulbrandsen. De vant klassen sin med hele 17:30 til Stokke med ex. LOK-løper Bjørnar Olsrød på ankeretappen. Arne vekslet i rygg på POL 2 etter 1.etappe, mens Asgeir hadde klart beste etappetid på 2.etappe. Da ledet laget med 12:44. Per Olav bommet heller ikke noe, og kunne sikre laget trygt inn til seier og gullmedaljer i klassen. Klubbens 2.lag i denne klassen kom på en fin 5.plass etter en bra åpning fram til publikumsposten for Lars Ole Engebakken på 1.etappe. Bjørn A. Paulsen og Per Henrik Zagar løp bra på store deler av sine løyper også, men fikk et par bommer underveis.

Klubbens fjerde klasseseier kom i D195. Her åpnet Randi Nærum med en flott 1.etappe og ledet med 20 minutter foran POLs lag. Elisabeth Undstad løp stødig på 2.etappe, mens Gerd Langseth avsluttet også sin etappe med god orientering. Dermed ble det gull også på klubbens veterandamer.

Gerd vinker til publikum
Gull på vårt lag i D195.

Men ikke nok med det, for klubbens jenteløpere ville også ha medaljer. I D13-16 hadde vi 2 lag til start. 2.laget med Pernille Zagar ledet inn til veksling på 1.etappe etter en taktisk pugging av de siste strekkene etter passering av arena. Da kunne hun sette i gang en langspurt og komme seg inn først. Maren Sofie Fremstad på 1.laget vekslet 2.17 bak. På 2.etappe løp Agathe Brathagen (1.laget) en veldig bra etappe. Og kunne løpe i mål som 2.lag i klassen og dermed sølvmedaljer på jentene, bak OTO som vant. 2.laget med Iril Ringheim løp også et veldig fint løp o-teknisk, og gikk i mål på 3.plass og altså bronse med klar margin.

Pernille Zagar ledet inn etter 1.etappe i D13-16.
2 jentelag fra LOK på pallen i D13-16.

Det var stor stemning i LOK-leiren denne dagen, og nå gleder vi oss til å arrangere neste KM-sprintstafett fra Nanset-banen neste søndag.