Runa Fremstad på 4.plass i NM-mellomdistanse

Lørdag fortsatte NM-uka i Asker med mellomdistanse fra Dikemark. Terreng og løyper var krevende og tidvis ganske diffust. Klubben hadde 4 juniorer på startstreken.

Best av våre løpere ble Runa Fremstad (D19-20), som gjennomførte nok en gang et stabilt og sikkert o-teknisk løp. Hun kom til slutt i mål til en flott 4.plass kun 31 sekunder bak vinneren, Gunvor Hov Høydal (Fossum).

Runa åpnet med litt tidstap til 1.post, men hentet seg bra inn etterpå. Ved passering av arena var hun på pallplass. Dessverre ble det en retningsfeil på sisterunden som tok noen sekunder for mye, og hun kom i mål på 4.plass. Runa var kun 10 sekunder fra medalje i denne siste NM-muligheten som junior. Nå får vi se om Runas prestasjoner de siste ukene er bra nok til å bli uttatt til JEC i Belgia (Junior European Cup).

I D17-18 hadde vi to deltakere i både Julie Hjortland og Lovise Fremstad. Julie åpnet sterkt, og lå på delt 4.plass på 1.meldepost. Det var tett i denne klassen, og hun passerte arena på en 7. plass. Inn mot mål tapte hun noen små sekunder på to strekk, og kom til slutt i mål til en sterk 9. plass.

Lovise gjennomførte et stabilt og godt o-teknisk løp, og ble nr. 28. til slutt. Dessverre tråkket hun over like før passering av arena, men presset seg allikevel igjennom hele siste runden. Etter løpet var foten skikkelig vond, og Lovise måtte stå over søndagens stafett. Ingrid Undstad hoppet inn som reserve på stafettlaget i stedet.

Den siste LOK-løperen var Anders Bjøringstad Kristoffersen i H17-18. Anders var før start opptatt av å få til et godt o-teknisk løp, og komme igjennom uten store bommer. Det klarte han og ble til slutt nr. 57 i den store klassen. Anders har med dette fått nye erfaringer, og er klar for å ta nye steg mot neste års NM-sesong.