Strålende 4. plass til Henrik i Hovedløpet

Lørdag arrangerte Kristiansand OK Hovedløpet langdistanse fra bydelen Voje, sydvest for Kristiansand. Det var et typisk sørlandsterreng som ventet løperne, med mange skikkelige koller og tuete myrer. Dermed ble det mye kartlesing. I dag var det nok et triks å benytte mange av de små stiene i terrenget.

Henrik Kaupang Lye gjennomførte et solid o-teknisk løp i H14 og tok en kjempesterk 4. plass i sitt første Hovedløp. Han var kun 22 sekunder bak pallplass. Det hører også til historien at Henrik ledet klassen sin da han løp i mål med startnummer 15. Strekktidene viser at han holdt seg stabilt oppe i teten i sin klasse på alle poster, svakest 5. plass da han stemplet på 2. og 4. post. Selvfølgelig var Henrik fornøyd med sitt eget løp, og det er bare å gratulere han med dette kjempeløpet.

Resultater finner du i Eventor

Henrik har lagt ut sitt GPS-spor i Livelox.

Men Iver Ringheim var også i aksjon i H16. Han startet godt, og lå på 8.plass den første meldeposten. Her ledet han faktisk løpet over 30 minutter, før tiden hans ble slått.

Dessverre fikk Iver en god ekstra runde til 6. post, der han tapte over 4 minutter til teten. Etter denne bommen klarte han ikke å klatre mer enn 1 plass. Iver kom til slutt på 17. plass i den sterke H16-klassen med 79 løpere.

Livelox for H16

Ida Sofie Hjortland var klubbens 3. løper i Hovedløpet. Hun fikk ikke helt flyten i o-teknikken i dette terrenget. Det ble ingen store bommer, men Ida lå ganske stabilt på resultatlisten hele løypen igjennom. Til slutt ble hun nr. 21 av 50 løpere i D16. Altså klart i den beste halvdelen, og Ida kan være fornøyd med sin plassering.

I morgen er det sprint fra Kristiansand stadion i bydelen Lund, like øst for sentrum.

Du kan følge med på Liveresultater og speakerlyd.