2 faste økter fortsatt ute

Sommeren er overstått, og det er mange som vil trene o-tekniske økter. Det er fortsatt flere nye økter i skogen som du kan trene på. Øktene er Aske og Dolvi. Totalt har vi to økter tilgjengelig akkurat nå.

 

Øktbeskrivelser:

1.) Dolvi

Dette er en ren kurveøkt på 4,2km med 13 poster. Den er ganske krevende med varierende kupering i løpet av løypen. Vi har hengt ut skjermer på postene. Noen av postdetaljene er myr, bekk og steiner. Disse detaljene er IKKE på kartet, så du må nok orientere nøyaktig med de kurvene du har til rådighet. På forespørsel kan vi trykke økten på vanlig kart. Hensikten med kurveøkten er å lære seg å lese og forstå kurvene. Lær deg triksene med å bruke kanter, topper og drag til å forenkle strekkene med de kurvene du har på kartet. Et tips er at i dette terrenget er det ofte finest på toppene, og litt bushete i flate områder.

2.) Aske

Denne økten er lagt opp som trening «inni ringen». Dette betyr at du skal lese kartet inni ringen nøyaktig innen du kommer dit. Slik at du har et «bilde» inne i hodet ditt om hvordan det ser ut inni ringen. Du må også lese postbeskrivelsen, slik at du har kontroll på hvor posten sitter. Når du så kommer inni ringen, skal du benytte «bildet» du har inni hodet til å finne posten. Helst skal du finne den uten å lese kart inni ringen – for da skal du finne posten (ikke lese kart). Ta også med utgangen fra posten, så får du en fin flyt i o-teknikken din.

Økten er 5,4km med 30 poster (småskjermer). Den er stedvis meget krevende med intensiv kartlesing, for alle kartfrelste. Tidvis er økten også røff med «litt motstand» i vegetasjonen. Mange kan med fordel dele opp løypen i 2 økter, for å få bedre utbytte konsentrasjonsmessig.

 

Kart ligger på klubbhuset, på bordet rett på innsiden av hovedinngangen. Oppdateringer om flere økter kommer i denne nyheten. Om du er fra en annen klubb, tar du kontakt med Per Olav Gulbrandsen (mobil – 41 300 777) eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no