22. plass på damene i NM-stafett

Søndag var det avslutningen på NM-uka i Bodø med stafetter i Fauske. Klubben stilte lag i begge klasser. Best av våre lag var damene (D17).

D17-laget i NM-stafett

Det var Runa Fremstad som åpnet med 1.etappe, og løp opp mot sitt toppnivå for tiden. Selv om det ble noen små svinger både før og etter passering av arena. Runa kom inn som 14. lag i en ganske stor klynge, og var da 4.25 bak lendende Kristiansand med Marianne Andersen.

Martine Topstad tok seg av 2.etappen, og gjennomførte en god o-teknisk etappe uten særlig med tidstap. Hun klarte å bite seg fast i en klynge fra passering av arena og helt inn til veksling. Da var laget på 22. plass 14:47 bak ledende Nydalen (Anine Ahlsand).

NM-stafett_D17-3etappe

Julie Hjortland fikk oppgaven med å avslutte stafetten. Hun hadde en rar gjennomføring av det første langstrekket vestover, og tapte litt på dette. Samt en bom inni ringen like før passering. Men på siste sløyfen etter passering fikk hun inn godflyten, og kunne løpe inn i mål som 22. lag. Det var på plassen foran Sandefjord OK, og 30:33 bak vinnerlaget til Nydalen med Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Vår herrelag ble tidlig hektet av i det tøffe feltet, og vekslet som 60. lag etter 1.etappe med Jørgen Frøyd. Jens Didrik Berg vekslet som 66. lag etter 2 etapper, mens Tobias Kristensen løp 3.etappe, og løp til slutt inn til 63. plass. Laget var til slutt 64:49 bak Halden som vant stafetten.

Resultater NM-stafett

H17-laget i NM-stafett

Da er det hele over i Bodø, og neste NM kommer allerede om 2 uker i Stavanger. Da er det NM-natt, norgescup mellomdistanse, O-idol og NM-junior stafett. Hit sender klubben hele 7 løpere.