23. plass i NM-sprintstafett

Runa, Tobias, Lars og Martine deltok på laget vårt.
Runa, Tobias, Lars og Martine deltok på laget vårt.

NM-helgen i Bergen ble avsluttet søndag med NM-sprintstafett fra Nordnes skole. Og selvfølgelig med et LOK-lag på startstreken.

Våre løpere gjennomførte en flott stafett uten særlig bom i det hele tatt, og kom i mål som 23. lag. Faktisk ble vårt lag best av de 4 lokale lagene fra Vestfold og Telemark, og vi var fornøyd med det.

Runa åpnet sterkt på 1. etappe, og vekslet i hovedklyngen som 7. lag kun 53 sekunder bak ledende Bækkelaget. BSK var da løs med nesten 30 sekunder ned til klyngen med Runa. Denne sterke åpningen av Runa, ga oss forsprang på de andre lokale lagene.

Tobias med "Sinnataggen" som skygge
Tobias med «Sinnataggen» som skygge
Lars Fremstad 3. etappe
Lars Fremstad løp 3. etappe.

Tobias løp også jevnt og godt på 2. etappe, men måtte se at sterke seniorstjerner løp fra han på løpestrekkene. Selv mente Tobias at han holdt følge i de o-teknisk krevende partiene av løypen. Etter 2. etappe var laget 4.25 bak lederlaget og vekslet som 16. lag. Forsatt innenfor premieplass (18 stk).

Lars Fremstad fikk oppgaven med å ta 3. etappen etter amerikansk uttak med Per Olav på lørdagens publikumsløp. Lars forvaltet denne oppgaven godt, og orienterte stødig og sikkert igjennom løypen uten nevneverdige feil.

Laget vårt var nå på 22. plass og 12.24 bak lederlaget, som fortsatt var Bækkelaget. Fortsatt hadde vårt lag ca. 2.30 ned til Sandefjord, som var nest beste lokale lag.

4. etappen tok Martine Topstad seg av, også hun med god og sikker orientering. I mål var vi snaue 18 minutter bak vinnerlaget som ble Bækkelaget, foran Halden og Nydalen.

Martine Topstad
Martine Topstad

Martine løp oss inn til 23. plass av 57 startende lag. Vi kom oss i mål noen sekunder foran Sandefjord, mens Porsgrunn og Tønsberg var over 4 minutter bak. Laget vårt var ca. 5 minutter bak premieplass.

Resultater

NM-sidene med reportasjer, kart og bilder

Neste års NM-sprintstafett går på Hamar i pinsen. Da får vi mobilisere enda bedre, kanskje klarer vi 2 lag? Da bør vi også klare å forbedre årets 23. plass, med et mål om premieplass?