Faste økter – 2 nye nå

Våren og barmark har nå virkelig kommet til Larvik. Det er nå tilnærmet bart i flere av våre terrenger.

2 nye økter etter helgens MOT.TV-samling henger nå ute. En økt på Aske nord og en fra Raugland (Rakke-kartet). Begge øktene har både A og B-løype. Merk at det kommer flere endringer på økter i ukene framover – så følg med!

Det er nok fortsatt litt tidlig å løpe økt 1. Disse faste øktene henger lenge ute, til glede for alle treningsivrige o-løpere.

1.) Rømminga (nord)

Dette er en økt med både småskjermer og reflekser. Fokus er kurveorientering med flere skråliposter. Det er også muligheter for trening på kompasskurs. Økten er 3,6 km med 22 poster og trykket i 1:6000. Start fra parkeringen på Rømminga.

2.) Vittersø

Lars har laget en fin økt fra travbanen med fokus på «trafikklysmetoden». Dette betyr grønne soner med full fart, og ofte røde soner inn i posten med støtte fra «siste sikre». Økten har store skjermer og er 3,9 km med 14 poster. Det er en fordel å gjennomføre økten i god fart, for å få utnyttet hensikten med økten. Økten er trykket i 1:5000 og 1:7500

3.) Rakke (denne økten tas trolig inn siste uka i mars)

Vi har også ute en gaflet «langtur-o» på Rakke-kartet med mål på 3-kanten. Det er fokus på veivalg og mye løping underveis. Økten gjennomføres best med sjåfør, eller 2 biler. En bil parkert på 3-kanten, og en ved start. Anbefalt start for langturen er Brunvall (40min) eller Nalumstranda (7min). Minuttene i parantes indikerer antall minutter langtur før du kommer til start. Postene har småskjermer. De ulike gaflingene er mellom 2,7 km til 4.0 km og har mellom 7-9 poster. Mesteparten av økten er B-nivå, selv om enkelte av gaflingene har flere A-poster underveis. Økten er trykket i 1:6000. Denne økten tas inn ganske raskt nå.

4.) Anvik (Aske)

Denne nye vårøkten fra Anvik minigolf går i stor grad i hytteområder og på svaberg. Økten vil henge ute hele mars, men tas inn før påske pga. alle hyttene. Unngå for all del å løpe på plattinger, trapper og bruer med pigger!
Vi har laget en A-løype på 4,7 km (19 poster), og en B-løype på 3,8 km (13 poster). Det henger småposter på økten.

5.) Raugland (Rakke)

Denne økten stammer fra MOT.TV-samlingen og henger med store skjermer. A-løypen er 5,9 km (21 poster), mens B-løypen er 4,6 km (14 poster). Målestokk 1:7500. Et aktuelt fokuspunkt er teknikken «forlenging». Denne økten kan også være fin å løpe som mellomdistanse høyøkt.

6.) Aske

Også en økt fra MOT.TV-samlingen. A-løypen er 4,9km (18 poster), mens B-løypen er 2,8 km (12 poster). Det henger store skjermer og målestokken er 1:7500. Fokuspunktet her er «Inni ringen».

«Inni ringen» betyr at du leser og forstår hvordan det ser ut inni ringen før du kommer dit. Da har du «et bilde» inni hodet ditt, som skal dukke opp i praksis når du kommer inni ringen. Når du i tillegg har lest postbeskrivelsen, og vet nøyaktig hvor posten er. Samt at du har kontroll på retningen på utgangen fra posten. Da kan du egentlig løpe fort helt inn i posten, fordi du kan la være å se på kartet fra ringkanten. Da bruker du bare bildet inni hodet ditt, og «postblikket» for å finne selve posten. Prøv dette – det er en veldig fin følelse å få flyt i akkurat dette!

Generell info

Øktene er gratis for alle klubbens medlemmer, og kan hentes på klubbhuset. De ligger på bordet like innenfor hovedinngangen. Vi rydder umiddelbart på dette bordet, om økter tas inn. Vi har nå startet med trykking av optimalisert løype på A4 og A3. Slik at alle får en målestokk de kan lese kartet godt.

For løpere fra andre klubber som ønsker å løpe våre økter, tar kontakt med Per Olav Gulbrandsen (41 300 777 eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no). Pris pr. kart 30 kr. Vipps: #117039 «Larvik OK – Kart og treninger».