Gratulerer med syttiårsdagen!

Klubben vår fyller 70 år i dag og fortjener en hyllest, sammen med alle tidligere og nåværende medlemmer av klubben. Den 4. april 1952 blei «Larvik og omegn orienteringsklubb» danna, som seinere blei omdøpt til O-laget «Silva». I dag er navnet svært nært det helt opprinnelige, samtidig som klubben fortsatt er både vital og aktiv. Til høsten blir det fest!


I larviksdistriktet fikk o-sporten konkurranseform i 1930-åra, med klubbenen Tjølling IF, Brunlanes IL, Kjose SpKl og Larvik Turn som løpsarrangører. Etter krigen tok det seg virkelig opp. En så at små klubber slo seg sammen til større, reine o-klubber i nabobyene Porsgrun og Tønsberg når en bikka 50-tallet og tankene om det samme i Larvik var sådd.

I jubileumsberetninga laga i 1977 er det utførlige beskrivelser og betraktninger, men 4. april for 70 år siden samla det seg rundt 25 personer på Kaffistova der resultatet blei dannelsen av klubben vår. Som et særidrettslag for orientering. Kjose og Larvik Turn ville ikke gå med, mens Tjølling IF og Brunlanes IL var positivt innstilt og fikk følge med en del fra Hedrum IL.

Den store sammenslutningen kom 17. januar 1966 da Silva og o-gruppene i Brunlanes IL, Tjølling IF og Larvik Turn gikk sammen. Navnet «Silva» blei da beholdt.

Et seinere sammenslåingsforsøk og navneendring førte til at «Silva» blei «Larvik orienteringsklubb», som vi heter i dag.

Gratulerer alle sammen og til høsten planlegger styret å feire oss sjøl med en skikkelig fest på klubbhuset vårt!

Men først er det o-sesongen 2022 som tar tid og fokus, der vi ikke minst skal arrangerer Sørlandsgaloppen sammen med naboklubbene Hedrum OL og Lardal OL.