Høy fart på NM-langdistansen i Fauske

Våre 3 løpere på NM-langdistansen i Fauske fikk bryne seg på teknisk krevende løyper med 3 ulike terrengtyper underveis.  Løypene startet med åpent fjellterreng i høy fart, og fortsatte ned i en tettere skråli med ny o-teknisk tilnærming. Før avslutningen rundt arena var mer av kontinental type med raviner og litt groper. Men som ofte i Nord-Norge innbyr underlaget til høy fart, og stipulerte vinnertider ble kraftig slått.

NM-lang_H17-18

Tobias gjennomførte det beste løpet av våre løpere. Han kom inn til 26. plass i den tøffe klassen H17-18. Løypen var 8 km i luftlinje og Tobias gjennomførte på 63:41 til en km.tid på 7:53, mens vinneren (Kasper Fosser) hadde 6:00 i km.tid. Av strekktiden kan vi lese en bom på 7. post, mens han løp veldig godt på langstrekket til 2. post. Mot slutten ble Tobias tatt igjen av et tog av gode løpere, som ga han litt ekstra fart i avslutningen. Tobias er selv fornøyd med gjennomføringen i overgangen mellom de ulike terrengtypene, men følte at han ikke fikk opp farten nok i det lettløpte terrenget.

Tobias Kristensen

I samme klasse løp Jens Didrik inn til 63. plass etter litt bomming underveis. Men slet nok mest med det uvante terrenget. En funfact er imidlertid at Jens hadde dagens absolutt beste spurt fra sistepost til mål med 21. sekunder. Det var faktisk raskere enn den raskeste i H21 også…

Julie åpnet også jevnt og godt oppe på fjellet, men fikk et par postbommer inn i den litt bushete skrålia på vei nedover i terrenget. I mål kom hun på 15. plass i D19-20. Julie brukte 70 minutter på 7,05 km, og var med dette 18 minutter bak Anine Ahlsand som vant klassen.

Link til NM-sidene

NM-uka fortsetter med mellomdistanse kvalik fredag ettermiddag for seniorene. Fra LOK løper Runa og Jørgen.