Runa Fremstad på siste post. Foto: Per Olav Gulbrandsen

Gratulerer med 8. plass for jentene fra Larvik OK!

Laget besto av:
1) Julie Hjortland
2) Lovise Fremsdad
3) Runa Fremstad

Klubbens jentelag i NM-juniorstafett løp jevnt og godt og kunne innkassere en flott 8.plass i mål.

Julie Hjortland åpnet friskt og var bra med i starten på 1.etappen. Hun fikk imidlertid en bom før runding av arena, og passerte der som 17.lag. Den o-teknisk krevende sisterunden ble det bommet mye på i dag, men Julie klarte seg fint. Hun tok inn mange plasser på denne avslutningen og vekslet som 11.lag (inkludert diskede lag).

Lovise Fremstad fortsatte stafetten med 2.etappe. Lovise fikk som Julie en liten miss før passering, og var da nede på 24.plass ved arena. Det var imidlertid mange lag like foran henne ut på den krevende sistesløyfen. Lovise taklet også denne delen meget bra, og hadde en flott opphenting av plasser inn til veksling. Der hadde hun faktisk klatret opp 10 plasser, og vekslet som nr. 14.

Dette ga Runa Fremstad en fin mulighet til å kunne klatre videre plasseringer på 3.etappe. Runa hadde også i dag bestemt seg for å gjøre et o-teknisk løp med høy grad av sikkerhet. Det er et godt triks i krevende trønderterreng. Med stor fart og presisjon malte Runa seg framover i feltet, og passerte arena helt oppe på 8.plass. Og fortsatt var det ytterligere 3-4 lag maks 2 minutter foran henne. Runa fortsatte med en bra gjennomført siste sløyfe, og sikret med dette 8.plassen i mål. Selvom det var bare 9 sekunder opp til NTNUI på 7.plass. Laget var 12.49 bak vinneren som ble Frol, foran Fossum og Asker. Det er også verdt å nevne at det var under 2 minutter opp til 4.plassen.

Jentene strålte og var meget fornøyde etterpå (se vedlagt bilde), og fikk dermed en velfjortjent premie med seg hjem.

Guttelaget vårt bestod av Tobias Kristensen, Jens Didrik Berg og Anders B. Kristoffersen. De fikk det meget tøft i skrålia, og med den heftige konkurransen fra gode norske juniorlag. Det ble 1-2 storbommer på hver av gutta, og laget måtte bryte på 3.etappe. Da hadde Anders fått sitt kompass knust. Dette ødela muligheten til å gjennomføre på en god måte. Men dette har vært en god erfaring for våre unggutter, som har mer å lære om retningsløping i Trøndelag. De kommer nok sterkere tilbake senere!

Premieutdeling NM junior stafett. Foto: Kristin Hjortland