Maren Sofie med 4.plass i Hovedløpet sprint

I helgen har det vært Hovedløpet for landets 14-16 åringer. Larvik OK hadde 5 løpere med i årets konkurranser i Lørenskog i regi av Østmarka OK. Lørdagens langdistanse foregikk i Gjelleråsen med målgang ved SNØ (den nye skihallen) i Lørenskog. Her var det o-teknisk krevende med mye kurvelesing og diffuse områder innimellom alle stiene. Søndag gikk sprinten inne i Lørenskog i typiske blokkområder der det også var lagt inn kunstige sperringer i terrenget.

Sprint

Det var Maren Sofie Fremstad (D14) som stod for det beste løpet av våre med en kjempesterk 4.plass på søndagens sprint. Hele klubben gratulerer med en fantastisk plassering!

Maren Sofie er rask til å løpe, og har fått til o-teknikken bedre og bedre i år. Strekktidene viser solid løping, med to små tidstap til 10.post og 12.post. Hun fikk virkelig opp farten med god flyt etter 6.post.  I mål var Maren Sofie 2.41 bak den suverene Eira Skaarer Wiklund (Nydalen). Hun vant med 1.47 til Nora Halvorsen (Freidig) på 2.plass. Mens Maren Sofie var 28 sekunder fra pallplass. I samme klasse ble det også premie til Pernille Zagar med en flott 14.plass.

Peptalk før start
Agathe før start på sprinten

I D15 hadde klubben også 2 løpere med Agathe Brathagen som best på en flott 30.plass, mens Iril Ringheim plasserte seg fint som nr. 40 i samme klasse. Agathe løp litt feil retning ut av startposten, og tapte litt ekstra i åpningen av løpet.

Resultater HL-sprint
Livelox sprint

Langdistanse

Under lørdagens langdistanse var Maren Sofie også raskest av klubbens løpere med en solid og flott 18.plass. Maren Sofie åpnet fint, men bommet litt på kortstrekkene til 3. og 4. post. Det forsvant også noen minutter på 7.post. Her kom Pernille på 21.plass  et drøyt halvminutt bak Maren Sofie. Pernille har løpt et jevnt og godt løp uten å gjøre så mange store feil.

I D15 løp Agathe seg opp til 21.plass i mål etter mye tidstap på 1.post. Agathe var innom 4 andre 1.poster, før hun fant sin egen. I samme klasse kom Iril på en flott 32.plass. Iril hadde en liten bom på 2.post og litt tidstap på langstrekket til 3.post. Etter dette gikk det fint, og Iril klatret oppover på resultatlisten nesten for hvert strekk etterpå.

Iril før start på langdistansen.

Henrik Kaupang Lye løp også langdistansen i den tøffe klassen i H16. Han kom i mål på en flott 24.plass av 56 løpere. Henrik har lenge slitt med kneskade, og har ikke fått trent den mengden han ønsker. Målet var å bevise at han er god til å orientere, og det viser strekktiden at han er. Det er kun vesentlig tidstap på kortstrekket til 6.post. Der mistet han ca. 1 minutt. Vi håper at Henrik kommer godt i gang med treningen igjen, slik at han kan bli klar til junioralderen starter opp til neste år. Henrik stod over sprinten for å spare kneet sitt.