Minneord Martin Dreng

Martin drev med orientering så lenge mange av oss kan huske. Han var en av landets pionerer innen o-sporten. Fra o-sportens spede begynnelse med kart som var mer enn grove i sin gjengivelse av terrenget og til dagens moderne detaljkart har Martin vært med hele veien. I sin lange karriere som varte i mer enn 70 år, har Martin vært en løper man hørte og hører om.
Han var et o-ikon!

Hvor enn du løper orienteringsløp i Norge, kjenner den voksne garde til Martin.Vi er mange som har hatt glede av å være o-venner av Martin. Diskusjoner om veivalg og ”bommer”, om kartkvalitet og terrengdetaljer – Martin deltok ivrig og spesielt når du hadde tid til å høre på hans egne valg.

Hans merittliste er lang! Hvor mange premier han har mottatt finnes det neppe tall for. I sine senere år ble han sogar verdensmester i sin klasse 2 ganger. Han oppnådde en rekke norgesmesterskap og han har løpt orientering i de fleste land i Europa, i USA og i Australia. For mange løpere i Larvik OK har Martin betydd mye. Han fylte sin ”Blåmann” VW og reiste land og strand rundt i Norge og Danmark med yngre løpere. Alle har de gode minner fra samværet med Martin. Men for Martin var nok det å kunne løpe selv det viktigste.

Med sitt beskjedne og lune vesen var han vel kjent i o-miljøet verden over – ikke minst i Sverige.

I en alder av 90 år drev Martin sine treningsøkter i Drengområdet. Det var mange som lurte på hva han drev med når han kjørte intervalltrening i ”Kubakken”.

Martin var en allsidig idrettsmann. Foruten orientering var han en dreven skiløper. Han rakk å delta i 44 Vindfjellløp og stilte i de fleste turrenn som Birkebeinerrennet og Vasaloppet i Sverige og andre turrenn i Europa og Amerika. I yngre dager var han en habil skihopper.

Mange kommer til å savne Martin på de ulike arrangementer i tiden som kommer – mange vil spørre etter ham. Han løp sine siste løp i en alder av 90 år. Vi hadde vel alle håpet at vi fikk se ham mer i klasse H90 (herrer over 90), men slik ble det ikke.

Vi takker Martin for gode minner og lyser fred over hans minne

Orienteringsveteranene  

PS! Begravelsen skjer i Tjølling kirke torsdag 28.2 kl. 11:30.
PS2! Disse minneordene er skrevet av klubbens pensjonister, ikke Per Olav som ØP-skriver