NM-sprint i Haugesund

I helgen var det NM-sprint i Haugesund by. Klubben hadde 4 løpere på plass – nok til et lag i sprintstafetten på søndag. Heldigvis var det strålende flott vær hele helgen i Vestlandsbyen.

Fredag var det NM-sprint og best av våre ble Runa Fremstad i D21 med 16. plass i det tøffe feltet med landets beste sprintere. Runa gjorde ingen spesielle feil, men følte at hun manglet det siste giret på farta for å matche de beste.

En annen LOK-løper som løp en god sprint var Iver Ringheim (H17-18). Han løp inn til 27.plass, etter litt surr på langstrekket mot slutten inn mot arena. Det spesielle med dette strekket var at man hadde markert mange av gatene forbudt å krysse. Dette var kun tillatt på noen få fotgjengeroverganger. Og man kunne ikke kutte svinger over disse uten å bli disket av ivrige vakter fra Haugesund.

Ida Sofie Hjortland (D17-18) løp videre inn til 48.plass, mens Jørgen Frøyd (H21) ble nr. 35.

Link til resultater NM-sprint fredag. Her finner du også link til Livelox pr. klasse.

Lørdag var det NM-knockout-sprint med prolog, semifinale og finale før vinnere kunne kåres.

Link til arrangementet i Eventor med resultater, strekktider, kart og Livelox.

Her var det også Runa Fremstad som var best av våre løpere. Hun klarte å komme seg videre til semifinalen, men måtte se seg slått ut av D21 heat 3 etter 4.plass i mål. Kun 2 løpere fra hvert heat gikk videre til finalen.

Våre øvrige løpere ble slått ut i prologen.

Søndag var det klart for NM-sprintstafett fra arenaen på rådhusplassen i Haugesund.

Runa Fremstad var selvskreven på 1.etappe som var en dameetappe. Runa var godt med fra start og passerte som nr. 3 på arenapassering. Faktisk stemplet hun også først på en av postene. I siste delen av etappen hadde Runa dessverre 3 poster uten at stemplingen funket med en gang – og måtte dermed tilbake for å stemple 3 ganger. Dette gjorde at hun løp inn til veksling som 11.lag ca. 20 sekunder bak Varegg som ledet. Runa mener selv at om stemplingene hadde funket hele veien, kunne hun vært helt i teten inn til veksling.

2. etappe løp Iver Ringheim. Han fikk en tøff oppgave mot løpssterke seniorer og juniorer. Iver slet med å henge følge i det høye tempoet, og passerte arena som lag 25. Han unngikk bommer underveis, og kunne veksle som 27.lag 3:48 bak ledende NTNUI.

3. etappe løp «evigunge» Jørgen Frøyd så fort han kunne i det tøffe selskapet. Han holdt eliteløperfart i starten, og holdt plassen til første meldepost. Mens han tapte noen få plasser de neste to meldepostene. Fram til arenapassering gikk han i feil gaflingspost og fikk en liten bom på en annen post. Siste delen av løypen gikk fint, og Jørgen kunne veksle etter 3 etapper som 39.lag. Da var vårt lag 8:08 bak NTNUI i tet. Våre løpere hadde da kun benyttet 47:40 på 10,6 km. Så man kan konkludere at det faktisk går unna…

Stafettløype damer (1+4.etappe)

4. etappe løp Ida Sofie Hjortland også i år. Hun hadde noen lag rundt seg underveis til å hjelpe til å holde trøkket oppe. Det gikk bra – og til passering var hun på 41. plass. Mot slutten løp hun bra, og pushet seg skikkelig. Slik at hun kunne løpe laget inn til 37.plass. Da var laget 12:55 bak vinnerlaget fra NTNUI og løp totalt i 65:53 på 13,8 km sprintorientering. Vi kan trygt konkludere med at det løpes veldig fort på NM-sprintstafett.

Vi kan gratulerer ex. LOK-løper, Karl Fremstad, med bronsemedalje med sitt lag fra Tyrving!

Nå er det bare å legge seg i trening fram mot neste års NM-sprint som skal foregå i Frognerparken i Oslo i mai 2021. Da er det muligens lettere å få med flere av våre løpere til å løpe stafetten. Kanskje vi kan klare 2 lag også?