Norgescup og O-idol i Bergen

Sist helg var det Norgescup for både juniorer og seniorer, O-idol for 16-åringene og NM-junior stafett i Bergen med arena på Fanahytten syd for byen. Klubben hadde 3 løpere på plass.
Dessverre ble fredagens sprint inne i Bergen by naturlig nok avlyst med bakgrunn i rådende smittevernregler.

Lørdag var det Norgescup mellomdistanse for junior og senior. Her løp Ida Sofie Hjortland i D17-18 inn til 35.plass i det røffe terrenget på Vestlandet.

Her kan dere se Ida Sofie sin GPS-tracking fra Livelox. Den viser god og stødig o-teknikk, selv om det ble litt tidstap inn i tre poster underveis. Spesielt inn i 10.post ble det noen ekstra meter.

Det er videre verdt å merke seg det mørkegrønne mellom post 2 og 3. Dette er bergensk «brake» som man IKKE løper igjennom.

Henrik Kaupang Lye er 16 år, og løp O-idol. De hadde langdistanse, selv om løypen ser mer ut som en mellomdistanse med mange poster og retningsendringer. Terrengets beskaffenhet medfører at man må ha mange poster for å unngå mye løping på vei og sti.

Henrik har som dere ser løpt bra o-teknisk, og kom i mål til 26.plass i den tøffe klassen. Nå er han klar for junioralderen til neste år, og håper å få trent godt den kommende vinteren.

Jørgen Frøyd deltok også i H21 som hadde mellomdistanse lørdag og jaktstart søndag.
Lørdag ble han nr. 23 litt over 15 minutter bak vinneren Audun Heimdal (NTNUI).

Dermed ble det fellesstart på Jørgen søndag. Søndag kom han i mål på 21.plass ca. 29 minutter bak Audun Heimdal. Dessverre har ikke Jørgen skaffet seg GPS-klokke, så vi får ikke vist hans veivalg her.

Dessverre hadde vi ikke stafettlag til søndagens juniorstafett. Men klubben stiller stafettlag i neste helgs NM-sprintstafett i Haugesund.