Ny fast økt på Dolvi

Vi har nå fått ferdig en ny fast kurveøkt fra vanntårnet på Dolvi. Den er 4,2km og har 13 poster. Kurvekart ligger allerede klare å venter på deg på klubbhuset.

Dermed har vi nå 2 økter ute. Det er mulig vi får ut enda en økt i løpet av juni.

Øktbeskrivelser:

1.) Tanum

Økten har mye fokus på kurvetrening og intensiv kartlesing i områder med mange detaljer. Den har også innslag av diffus myr, så dere får testet kunnskapene om litt av hvert. Løypen er 3,6 km, men blir nærmere 7 km med lang avstand til start og fra mål tilbake til klubbhuset. Så kan gjerne legges inn som en o-teknisk del av en god langtur. Det henger småskjermer på postene. Et godt tips er «å løpe med terrenget – ikke mot det». Altså forsøk å navigere deg fram i dragene for å unngå å ta unødvendig høyde. Hele økten er vest for Tanumveien, på utsiden av terrenget som skal benyttes under sommerens Sørlandsgaloppen fra Ra u-skole.

2.) Dolvi

Dette er en ren kurveøkt på 4,2km med 13 poster. Den er ganske krevende med varierende kupering i løpet av løypen. Vi har hengt ut skjermer på postene. Noen av postdetaljene er myr, bekk og steiner. Disse detaljene er IKKE på kartet, så du må nok orientere nøyaktig med de kurvene du har til rådighet. På forespørsel kan vi trykke økten på vanlig kart. Hensikten med kurveøkten er å lære seg å lese og forstå kurvene. Lær deg triksene med å bruke kanter, topper og drag til å forenkle strekkene med de kurvene du har på kartet. Et tips er at i dette terrenget er det ofte finest på toppene, og litt bushete i flate områder.

Vi satser på å lage flere økter i løpet av juni.

Kart ligger på klubbhuset, på bordet rett på innsiden av hovedinngangen. Oppdateringer om flere økter kommer i denne nyheten. Om du er fra en annen klubb, tar du kontakt med Per Olav Gulbrandsen (mobil – 41 300 777) eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no.