O-festivalen 2019 – Årets sprintkart!

Sprintkartet «Fagerli» som blei brukt på åpningsdagen da vi arrangerte O-festivalen i fjor gikk av med seieren og blei Årets sprintkart! Veldig morsomt for oss og en stor ære for karttegner Helge Gisholt.

Norges orienteringsforbunds jury, bestående av tre personer med svært god kartkunnskap og -erfaring fant lite å trekke for sprintkartet «Fagerli» – som ble benyttet i finværet den innledende fredagen under O-festivalen i fjor:

Kartet består nå formelt sett av to kartdeler, som karteierne Larvik OK og Hedrum OL har fått tippemidler til og som nå oppdateres videre. Under O-festivalen var det hele spleisa sammen till ett kart, selvsagt.

Årets sprintkart 2019
Utsnitt av sprintkartet «Fagerli», laga til O-festialen 2019 og altså Årets sprintkart 2019.

Som Jørn sier til Orientering.no: «- Selvfølgelig er det en anerkjennelse. Først og fremst til karttegneren, og det er Helge (Gisholt) som har gjort jobben. Det vi har skjønt – og skal ha ære for – er at vi engasjerer ham til oppdraget å lage kart til O-festivalen 2019».

Her kan dere lese mer om hva juryen tenker om kartet og mer fra vår egen Jørn: Sprintkartet for O-festivalen 2019 vant kåringen av Årets sprintkart!.

Når det gjelder årets skogskart, så blir kåringa der offentliggjort om noen dager. Her var det også Helge Gisholt som tegne det nye Vestmarka-kartet vårt.

«- Jeg var der seinest for et par dager siden og hang ut poster. Og etter min mening burde det kartet vunnet kåringen for beste skogskart i Norge i 2019, men det er mulig juryen fant noe å trekke for», sier Jørn altså.