Søstrene Hjortland med eget NM-lag

NM-uken i Trøndelag har pågått siden torsdag med langdistanse, mellom fredag/lørdag og stafetter søndag.

I dagens stafett hadde Larvik OK et sjeldent stafettlag med de 3 søstrene Hjortland. Vi tror dette må være første gangen at klubben stiller med 3 søsken på et NM-stafettlag? Karianne og Julie bor i Trondheim, og Ida Sofie kom på besøk.

Det var Ida Sofie som startet på 1.etappe. Hun løp mye bra o-teknisk i de krevende trønder-liene fulle av kurver og myrer. Det ble bare en bom både før og etter passering av arena. Ida kom inn til veksling som nr. 38 i en klynge på 8 løpere som var ca. 15 minutter bak ledende Tyrving.

Karianne løp 2.etappe som var like lang som Ida sin etappe. Det er lenge siden Karianne har løpt aktivt o-løp nå. Men hun åpnet veldig stabilt og godt o-teknisk i den første delen av løypen. Det ble imidlertid litt bomming rundt 7. og 8.posten i diffus tett skog. Etter det løp hun resten av løypen prikkfritt. Så hun fikk vist at hun fortsatt er stødig o-teknisk.

Da var det opp til Julie å ta seg av den lange siste etappen. Julie fant også fram gamle kunster og orienterte laget stødig og godt inn til 39.plass. Siste del av etappen fant Julie seg en liten klynge på 5-6 løpere som bidro til å holde farten oppe.

Det er moro at søstrene Hjortland hadde lyst til å gjøre dette stuntet i NM-stafett. At NM-uka gikk i Trondheim gjorde dette mulig.

Link til resultater NM-stafett D17

Livelox NM-stafett D17

I innledningen av NM-uka var det langdistanse på torsdag. Ida Sofie Hjortland var der eneste LOK-løper til start. Hun løp her stabilt og godt i den superkrevende løypen med skikkelig vanskelig kurveorientering. Ida løp inn til en flott 27.plass i D17-18. Dere kan jo se selv Ida Sofie sitt veivalg fra Livelox. En flott gjennomføring i en veldig krevende løype!

Resultater NM-langdistanse
Livelox D17-18 NM-langdistanse

Lørdag var det NM-mellomdistanse i den samme terrengtypen. Her ble Ida Sofie nr. 48 i D17-18. Hun fikk en litt større bom på den diffuse 3.posten. Som dere kan se av kartutsnittet fra Idas løype, var det diffus kurve-orientering med masse myrer i denne delen av løypen. Kompasset må være din venn for at man skal kunne orientere godt her.

Resultater NM-mellom
Livelox NM-mellom

Neste år er det NM-uka i Kilebygda med Porsgrunn OL som arrangør. Da regner vi med å stille flere løpere, og ikke minst flere stafettlag.

Det er fortsatt flere helger med NM og Norgescup igjen av o-sesongen. Nå venter vi i spenning på hvordan det blir med arrangementene i Bergen neste helg. Her er mye uvisst etter smitteutbruddene i Bergen den siste tiden.

Helgen deretter er det NM-sprint i Haugesund. Her har klubben meldt på et stafettlag til NM-sprintstafett søndag 27.september.