Suverent NM-gull til Kristin

Torsdag var det NM-langdistanse på Vatnestrøm ved Oggevatn nord for Kristiansand med 3 LOK-jenter på startstreken.

Klubbens juniorstjerne, Kristin Melby Jacobsen løp offensivt og stabilt o-teknisk i det tøffe og tungløpte heiterrenget i Indre Agder. Kristin var i en egen klasse i dette løpet og vant faktisk D19-20 med nesten 7 minutter på sin argeste konkurrent, Pia Young Vik (Nydalen). Mens Mathea Gløersen (OTO) ble nr. 3.

Spesielt veivalget på langstrekket til 2.post var avgjørende ved at Kristin løp offensivt rett på. Mange dameløpere velger å runde på slike strekk for å spare høyde. Men om man orker, er det raskeste å løpe rett på. Da har man også god kontroll på o-teknikken ved å dele opp strekket. Dersom man runder kollene på slike strekk, er det fort gjort å komme ut av retningen og rote seg bort underveis.

Et annet spennende strekk er 7-8. Her løper Kristin også offensivt rett på og over kollen midt på strekket. Dette medfører at hun distanserer konkurrentene og kan vinne NM-langdistanse med solide 6:59. Hele klubben gratulerer Kristin med et fantastisk løp, som ble feiret på Egon på Sørlandssenteret etter løpet.

I D17-18 løp Maren Sofie Fremstad inn til 11.plass og var 10:03 bak vinneren, Marie Strømdal Vik (Freidig). Hun kom dårlig i gang til 1.post med 4.minutters bom på det korte strekket. Hun hadde dessverre problemer med å komme inn i målestokken 1:15.000, som dessverre fortsatt lever på NM-langdistanse. Maren Sofie fikk også en litt stor bom til 6.post der det ble en parallellfeil. Resten av postene løp hun godt, og hadde faktisk 6 strekktider på pallen. samt 4.beste strekktid på langstrekket til 2.post.

Pernille Zagar løp også i D17-18, men fikk det tøft fysisk og dro godt ut på langstrekket til 2.post. Etter dette løp hun godt o-teknisk.

Eventor – Offisiell resultatliste for NM langdistanse (orientering.no)

Link til Liveresultater til NM-uka også med GPS-tracking.