Sølv til Kristin på NM-mellom

Lørdag var det NM-mellomdistanse i NM-uka på Oggevatn nord for Kristiansand.

Klubben hadde 6 løpere til start og vi fikk flere gode plasseringer. Aller best var nok en gang Kristin Melby Jacobsen (D19-20) med sølv. Hun ledet nesten hele løpet, men tapte gullet fra nest siste post og inn til mål med fattige 3 sekunder til Pia Young Vik (Nydalen). Kristin gjorde et meget godt løp igjen, men fikk en bom på ca. 45 sekunder inn i 9.post som også var en TV-post. Løypen var krevende med mye kurvelesing og retningsendringer underveis. Det var også flere diffuse strekk og poster lagt inne i bushen.

Kristin har orientert veldig bra på de 8 første postene og lagt inn god retning og sikker og trygg o-teknikk med lav risiko. Se spesielt på retningsløpingen til Kristin fra 9.post til mål på kartutsnittet under. Vi gratulerer Kristin med nok en NM-medalje!

Videre løp Maren Sofie Fremstad (D17-18) et skikkelig godt løp og tok 6.plassen kun 2:33 bak vinneren, Anna Taksdal (Ganddal).

Det hører også med til historien at Maren Sofie faktisk hadde en solid bom på 6.post der hun leste feil stein inn i posten. Der fikk hun en ekstra runde på ca. 2 minutter. Hun løp tilbake for å ta seg inn og sikre inn i posten på nytt. Maren tapte også ca. 30 sekund på en fiskekrok inn i den diffuse 3.posten. Det var en solid opptur at Maren Sofie har fart til pallen i sin klasse om hun får luket bort disse feilene. I dag var det faktisk 8-9 virkelig gode strekktider. Man ser også på bildet av henne og Sigrid Schmitt Gran (Halden) at de øste ut resten av kreftene inn til mållinjen.

Videre løp også Runa Fremstad godt i den NRK-sendte finalen i D21. Det ble til slutt en 23.plass i A-finalen 10:23 bak vinneren som var veteranen Tone Bergerud Lye (Nydalen).

Runas GPS-spor viser en god åpning på de 5 første postene i det åpne og fine terrenget. En fiskekrok inn i 6.post. Så bra på langstrekket, før det ble en bom på 1:40 inn i den diffuse 9.posten (som også Maren Sofie bommet på). Det ble også 2 minutter inn i 13.post som var et halvlangt strekk. Avslutningen satt fint.

Øvrige deltakere var Pernille Zagar (D17-18) nr. 37. Hun hadde bedre flyt i dag enn på langdistansen, med bare en bom på 4.post. Der gikk det nok kanskje 4 minutter på en ekstra runde under kollen posten lå på.

Henrik Lye (H19-20) nr. 29 etter at ganske greit o-teknisk løp der han dro ut litt på langstrekket til 2.post og et par små fiskekroker. Det hører med til historien til Henrik at han hadde vært på øvelse i militæret hele uka, og kom til NM-uka med kraftig minus i søvn og  energinivå. Han får hvilt godt ut på Hamresanden i helgen.

Jørgen Frøyd klarte ikke å kvalifisere seg til A-finalen i H21, og løp B-finalen inn til 45.plass.

Selve premieutdelingen var lagt til kveldens NM-bankett på NM-hotellet ved Kristiansand Dyrepark. Selv om det var blomsterseremoni på arena først.

NM avsluttes med stafett på søndag. D17-laget vårt er Maren Sofie, Runa og Kristin som har gode muligheter til å hevde seg godt i stafetten. H17-laget vårt stiller med Trond, Henrik og Jørgen. Pernille løper på et mix-lag med løpere fra Byåsen og Oppsal.

Husk å skru på NRK1 kl. 10:30 søndag formiddag.