Aktiviteter uke 16

Denne uka trenger du ikke dra langt for å lufte kompass og brikke. Tirsdag er det vårcupsprint fra Frostvedt skole, onsdag går treningsløpet vårt fra Tjøllingvollen der en skal passe på vinklene i Husebyskogen og på torsdag er det o-teknisk trening på Askeskogen. Lørdag starter OTO jubileumskarusellen sin på Essoskogen. Søndag har POL sitt vårløp fra Heistadstranda som er første løp i MOT.TV-cupen, men en kan også dra over fjorden til Lørdagskjappen på en søndag. De faste øktene ligger selvsagt ute hver eneste dag og natt, hele uka.

Tirsdag: Vestfold vårcup #2

Denne uka går vårcupløpet fra Frostvedt skole tirsdag 17. april med Hedrum OL som arrangør. Bli med, for dette blir en grei sprint for både nybegynnere og de mer drevne!

Som vanlig fristart 17:30 – 19:00. Det er bare å møte opp, varme opp og så er det tut-og-kjør!

Onsdag: Treningsløp

Treningsløpet onsdag 18. april klokka 18:00 går i Husebyskogen og veien er merka fra Tjølling kirke. Samlingsplass ligger på venstre side 100 m videre på veien mot Verningen.

Informasjon fra løypeleggerne Per Øystein og Helge H.:
Det må påregnes noen få, meget få snøflekker og noen få meter med is (råtten is) på enkelte stipartier – svært lite. Uansett bruk pigg. Dette blir nok et av de siste løp som kommer til å nytte dette terrenget. Det er hogd en del, men ryddet bra.

Løyper 4,2 km A-nivå, 3,25 km A/B nivå, C løype 1,9 km og N-løype 1,4 km (stort sett sti). Alle løyper har et par urbane poster i siste del (ca 500 m). Alle løyper har målestokken 1:5000.

Løypene innbyr til høy fart, men blir farta for høy er det fare for bomming. Dagens tema: Pass på retninger og vinkler, i forhold til bekker, stier og eventuelle andre ledelinjer i terrenget.

Ferskinger og interesserte kan møte opp passe tidlig, så er vi mer enn gjerne klar til å veilede og vise dere hvordan kart, kompass og postjakt gjøres!

Torsdag: Ekstra o-teknisk trening

Møt opp på den åpne plassen ved gravplassen på Askeskogen torsdag 19. april klokka 18:00. Da løper vi den faste økta som Anders Nordberg lagde til Nydalen-samlingen i februar.

Det er i praksis barmarkt også i dette terrenget nå. Dette er en mellomdistanse (A/Elitenivå) på 5,3km med 18 poster (store skjermer). Fint om du tipser Per Olav at du dukker opp, sånn at vi har med nok kart til alle.

Lørdag: Jubileumstarten – OTO

OTO åpner sin jubileumskarusell med en forkorta langdistanse på Essoskogen lørdag 21. april. Veien er merka fra avkjøringa til Esso Slagentangen. Ordinær start fra klokka 12:00.

Søndag: Vårløpet – MOT.TV-cup #1

POL arrangerer sitt vårløp søndag 22. april. Løpet går fra Heistadstranda på grunn av all snøen i opprinnelig terreng. Fortsatt en mellomdistanse, men nå med et noe mer urbant preg. Ordinær start fra klokka 11:00.

Dette er det første løpet i MOT.TV-cup og som seg hør og bør blir det ekstra fokus på ungdom 13-16 år. Det blir startnummer, sprint- og klatrestrekk, og trøyeutdeling.

Søndag: Lørdagskjappen

Snøen har ført til at Lørdagskjappen går på en søndag på grunn av snø i terrenget da løpet egentlig skulle gå. Ordinær start fra klokka 12:00.

Hver dag: Faste økter

Vi har nå flere faste økter ute og kart til klubbens medlemmer ligger på klubbhuset. Absolutt løpbart og ikke mye snø ute ved kysten, mer basing på Ono og sånt.