Damelaget med knallsterk 13.plass i NM-stafett

Søndag var det NM-stafett på Skolleborg i Aremark utenfor Halden. Klubbens damelag stod der for en kjempeprestasjon med en sterk 13.plass i mål.

Runa Fremstad åpnet på 1.etappe med å ligge med hovedklyngen helt inn til veksling. Hun var innom noen gaflingsposter før passering og var da 29.lag ca. 3.55 bak. Men solid o-teknikk på den krevende siste sløyfen kunne Runa løfte laget helt opp til 16.plass ved veksling. Da hadde hun faktisk tatt inn nesten 1 minutt på teten, og vekslet 2.59 bak lederlaget fra Nydalen.

Den store hovedklyngen ga Andrine Fremstad en god start. Ungjenta er godt trent, og hang godt med i de bratte bakkene opp fra arena. Hun orienterte godt, og traff de fleste av sine gaflinger. En liten bom underveis gjorde at Andrine var 19.lag på en meldepost. Men på passering var hun tilbake på 16. plassen. På den siste runden løp også Andrine knallgodt, og kunne veksle som 12.lag ut på 3.etappe. Da var laget 10:05 bak lederlaget fra Halden.

Dermed var det er stor oppgave for Ingrid Undstad å følge opp den gode løpingen til damelaget. Ingrid løp også knallgodt på den første delen, og passerte arena faktisk som 9.lag. Da var hun 13:58 bak lederlaget. Dessverre ble det to småfeil på den lange sistesløyfen, og Ingrid kunne løpe laget inn til 13.plass i mål. Da var vårt lag 16:05 bak Haldens vinnerlag.  Det var 21 premier, og damelaget klarte dermed sitt mål med glans. Det hører også med til historien at vårt damelag var best i Vestfold/Telemark. Vi gratulerer!

Herrelaget kom inn på 72.plass. Tobias Kristensen startet med å veksle som 47.lag på 1.etappe. Jørgen Frøyd tok seg av 2.etappe. Da var laget nr. 67. inn til veksling. Mens Anders B. Kristoffersen løp den ekstra lange 3.etappen, og kunne løpe laget inn til 72.plass. Med dette ble også de beste Vestfoldlag.

Den neste stafetten for klubben er nå NM-juniorstafett i Trøndelag om 2 uker. Der stiller vi også både guttelag og jentelag.

Resultater

GPS-tracking (D17 1.etappe)