Ida Sofie med 13. plass på NM langdistanse i skiorientering

– Jeg syns skiorientering er skikkelig gøy og jeg syns det er moro å ta norgescuppoeng i min debut som skiorienterer, sa Ida Sofie Hjortland etter søndagens NM-langdistanse med fellesstart på Sjusjøen.

– Jeg synes strekket til 2. post var skikkelig tøft. Jeg gikk for venstre veivalget etter en kjapp vurdering. Det startet med en lang og bratt utforkjøring hvor det var umulig å holde seg på beina. Når jeg kom ned til flaten var det full fart i litt bredere skiløyper.

Langstrekket på langdistansen

Ida Sofie forteller videre at hun var i en gruppe på 4 løpere på slutten, og at hun etter en intens spurt slo knock out på de andre løperne. Ida Sofie har lenge vært en aktiv skiløper, og på barmark kjenner vi henne som en ivrig o-løper. Og i vinter var tiden inne for å kombinere disse idrettene.

Skiorientering er en idrett i vekst og på Sjusjøen var det hele 315 deltagere med på langdistansen. Juniorklassen ble vunnet av Synne Strand foran Ane Sofie Krogh og Ina Martini, og det var 20 deltagere som stilte til start. Ida Sofie som nettopp fylte 16 år konkurrerte med løpere som er opp til 4 år eldre. Dette gjør innsatsen ekstra sterk og imponerende.

Neste ski-o konkurranse for Ida Sofie blir i Trondheim i februar.

Det bør også nevnes at Henrik Kaupang Lye (H15-16) også deltok på Sjusjøen og gjorde en solid innsats.

Link til resultater og strekktider