Runa reserve til World cup

Sterk sprintløping av Runa gjør at hun nå er nær uttak til World cup

Sist helg var det 2 konkurranser i Sprintligaen (norgescup) i Trondheim. Runa Fremstad, som satser spesielt på sprint, deltok på disse løpene med ambisjon om å få en av plassene til de avsluttende World cup rundene i Sveits og Kina. På begge disse rundene er det nemlig flere sprinter.

Lørdag var det sprint med rerun 5 timer senere av samme løype. For rett og slett å se hvor lang tid man benytter på å orientere. Denne dagen løp Runa inn til 8.plass og fikk posisjon i B-heatet på søndagens heatfinaler. Runa løp godt o-teknisk med å ta gode veivalg i denne finalen. Hun kunne dermed sikre inn den samme 8.plassen totalt. Her kan du se GPS fra B-heatet.

Sprintligaen sammenlagt har Runa nå 9.plassen med 366 poeng, foran de to siste konkurransene i Verdal om 3 helger. Da er det også historiens første NM knockoutsprint.

I dag ble også uttaket til World cup-rundene i Sveits siste helgen i september klart. Der har vi Runa plassert som 3. reserve.
I uttaket til World cup-avslutningen i Kina siste helgen i oktober er hun 2.reserve. Dermed er det en spennende tid på mange måter framover for Runa, som faktisk har flyttet et halvår til Frankrike for utplassering fra skolen til februar 2020.

Vi heier på at Runa snart får starte i World cup. Uansett viser årets resultater at hun er ganske nær å komme med på internasjonale konkurranser på sprintdistansen.