Sterke resultater i Blodslitet

Lørdag var det igjen duket for høstens store utfordring med Blodslitet i Fredrikstad. Denne gang fra Kråkerøy i et variert og krevende terreng med både fine typiske «Østfoldkoller» og røffe skrentrekker. Dermed ble det stadig endret o-taktikk mellom «rett på» og skikkelige veivalgsstrekk med omgående veivalg. Blodslitet var i år også NM-ultralang for junior- og seniorklassene.

Klubben hadde 16 løpere til start, og fikk med seg mange gode prestasjoner.

Blodslitet start H17-18

I NM-ultralang var det Tobias Kristensen (H17-18) som leverte best av våre løpere. Han kom inn på en sterk 16. plass (av 67 løpere), og var ute i 2:11 på løypen som målte 15,9 km. Strekktidene viser mye bra løping og lite bomming. Dette var også avslutningen på årets Norgescup, og der kom Tobias på en solid 18. plass med 184 poeng.

I de ordinære klassene i Blodslitet var det også mye bra løping av våre løpere. Nærmest seier var Lars Fremstad i H55. Han ble klokket inn til 3. plass kun 6 sekunder bak vinneren, Jens Kristian Kopland (Modum). Det må nevnes at Lars stemplet først på nest siste post.

Videre ble Ingrid Undstad nr. 2 i D45, kun 1.18 bak vinneren som var tidligere landslagsløper, Gro Sandstad Eidsmo (Freidig). En sterk 2. plass ble det også på Per Øystein Andersen (H75). Per Øystein var 11 minutter bak klassens aller raskeste løper, Anders Taraldrud (Indre Østfold OK).

Jørn Sundby løp også inn til en flott 6. plass i H40. I denne klassen vant tidligere verdensmester, Emil Wingstedt (Halden). Jørn hadde for øvrig klubbens raskeste km.tid med sine 7:39 min/km. Samboer, Elin Bjerva, tok seg av 3. plassen i D35.

Vi tar også med prestasjonen til Henrik Kaupang Lye, som løp inn til 20.plass i H11-12. Neste år blir det opprykk på denne gutten, som nå er klar for H13-14.

Etter Blodslitet kjørte vi til Strömstad, og tok Color Line tilbake med 14 LOKere til bords under bufféetmiddagen ombord. En hyggelig avslutning!