Vått og kaldt på Tøffen

Tradisjonen tro var det Tøffen fra vårt klubbhus på 2.juledag. Denne gang var det ordentlig drittvær med speilhålke på morgenen og skikkelig pøsregn hele dagen.
Når man legger til at det lå litt snø på innsiden av raet nord for Tanum, forstår man at det ble ganske kaldt på beina for løperne.

Langløypen (Tøffen) var 9,5 km med 17 poster. Den hadde mange gode veivalgsstrekk og var av det tøffe slaget med Bjørn Paulsen som løypelegger. Den lokale løperen, Karl Fremstad (Tyrving) vant løypen på 92:43 og var med det eneste under 10 min pr. km. Junioren Mathea Gløersen(OTO),vant dameklassen på 115:10.

Vi velger å trekke fram to strekk fra Livelox. Først 6-7.  Karl har ikke lagt ut sitt spor  i Livelox,  men han løp raskest på strekket rundt til høyre på Tanumveien og fikk mye vei-løping (11:08). Og Karl utnytter dermed farten sin ekstra godt på dette veivalget. Sindre Holt (Hedrum) løp stier via nordvestre hjørne av Ulfsbakk og videre øst for Bakkanetjønna (12:09) som trolig er best for han. Ellers ser vi at flere løpere også løp på vestsiden av åsen med sportskapellet. Det har man nok tapt på.

Videre er strekket 7-8 også interessant. Dette er et ganske røft strekk langt vestover på det nye kartet som Bjørn Paulsen utvikler nå. Faktisk har vi ikke hatt kart rundt postene 8-10 i moderne tid (etter 1980). Det ser ut til at alle løper via væskeposten i krysset der stien går inn rundt Steinsholtjønna og opp til det lille vannet i Dåpan. Karl løper over heia i hogsten vest for Dåpan, og er raskest på 11:08. Mange av gutta er her i ferd med å bli slitne og velger å løpe stien rundt via 10.posten. Halvard Kornmo (NTNUI) er nest raskest på strekket med dette veivalget. Det er voldsomme åser i området vest for Langevann som gir noen ekstra spennende veivalg på langstrekk. Vi gleder oss til hele kartet blir ferdig opp til Eikedalen og Pauler. Kanskje vi kan lage enda noen nye gode veivalgsstrekk neste års Tøffen?

 

I Tøffeln (4,2 km) var LOKs egen Runa Fremstad raskest på tiden 52:26.

Mens herreklassen vant Espen Johnsen (Hedrum) på 55:38.
Celine Vik Olsen vant dameklassen i Tøfflus (3,3 km) på 59:17, mens Staverns karen Odd Eide-Fredriksen (Kamp/Vestheim) tok seg av herreklassen på tiden 50:06.

Benjamin Barsnes Frøyd (Sogndal og sønnen til Christian Frøyd) tok seg av TøfferN (2,1 km)

Det var  68 påmeldte, mens startlisten viste 57 løpere etter noen avbud på morgenen. Resultatlisten viser at 39 løpere kom i mål. Det er naturlig med «no show» på en dag som denne. Men det var god stemning på klubbhuset med åpen kiosk, dusj og julepyntet storsal.

Link til Eventor-arrangementet for resultater, strekktider og Livelox.